Gratis prijsopgave: 085 – 30 35 871 of vul het formulier in
Gezonken boot afvoeren

Gezonken boot afvoeren

Een gezonken boot afvoeren is een hele klus want een volgelopen boot met water is een enorm gewicht. Vandaar dat er meestal een kraan aan te pas moet komen. En het hozen (water uit de boot pompen) is veel werk. Specialistisch werk. Werk dat u met een gerust hart ons over kunt laten. Wij hebben jarenlange ervaring in het hozen en bergen van allerlei boten en schepen.

Let op: een gezonken boot kan een milieudelict veroorzaken. Vaak door de motorvloeistof of accuzuur. Juist daarom is het noodzakelijk een gezonken boot op tijd afvoeren.

De kosten lopen ook gewoon door: verzekeringen, ligplaatskosten, onderhoud, etc. Soms ook nog contributie of staanplaatsgeld.
Weggegooid geld wanneer er niemand meer met de boot kan of wil varen!

Gezonken boot? Hoe komt dit?

Veel boten hebben een regenhoes of afdekzeil die na verloop van tijd door wind of ouderdom scheurt of wegwaait. De regen wordt dan niet meer afgeschermd en dus kan de boot op deze manier vollopen. Het water verzamelt zich in het laagste punt waardoor de boot schuin gaat hangen. En zo gaat het van kwaad tot erger. Een gezonken boot wordt vaak onder water gedrukt door de massa en gewicht van het water.

Hoe een gezonken boot door ons wordt afgevoerd?

Een gezonken boot afvoeren lukt alleen wanneer de boot boven water komt. Dit doen wij in drie fases:

  1. Boot rechtop zien te krijgen met banden om de boot en deze met de kraan rechtop in het water getild houden zodat het water naar de laagste kant wegloopt.
  2. Leegpompen van de boot met onze mobiele waterpomp installatie. Wij kunnen op locatie met stroom een grote dompelpomp aanleggen zodat het water snel en efficiënt weggepompt kan worden.
  3. Banden worden losgemaakt en de boot van de kant afgeduwd. Vaak blijven gezonken boten hangen aan de kade met stukken touw. Dit zorgt er ook voor dat de boot kantelt.

Gezonken boot afvoeren en opruimen

Wij kunnen uw gezonken boot ook meteen afvoeren met onze trailer. Wij nemen uw gezonken boot dan voor de sloop mee. Dit slopen gebeurt bij ons in Rijswijk op onze bedrijfsterrein. Onderdelen worden opnieuw nagekeken en voor hergebruik aangeboden. Zie ook deze pagina hierover.

Soms kan het ook voorkomen dat uw boot nog een restwaarde vertegenwoordigd. Dan krijgt u van ons geld toe. Wij kopen uw motorboot of sloep dan in.

Wat kunnen wij voor u betekenen: