Gratis prijsopgave: 085 – 30 35 871 of vul het formulier in
Hozen & lichten

Binnen enkele dagen uw gezonken boot weer boven water

Uw boot hozen en uit het water lichten binnen 24 uur is bij ons mogelijk! Door vrijwel geheel Nederland. Wij komen met onze kraan op locatie om uw boot uit het water te lichten, te bergen en af te voeren, desgewenst naar onze bootsloperij.

Ook op moeilijk te bereiken plekjes hebben wij door ervaring om uw boot uit het water te halen. Wij hebben speciaal gereedschap om uw boot leeg te pompen en ook materiaal om uw boot te lichten zonder schade.

Lichten/bergen van uw zeilboot of motorboot

Onder lichten en bergen verstaan wij het boven water halen van boten die niet meer zelfstandig kunnen drijven waarvan de body (drijfkasten) randen zich onder het wateroppervlak bevinden.

Motorboot hozen en lichten

Motorboot met kraan uit water getakeld

Uw boot hozen

Op afspraak leeghozen van uw boot binnen zodat uw boot direct boven water komt. Dit voorkomt problemen zoals milieuverontreiniging.

 

Wat kost het lichten en bergen van een boot?

De kosten is afhankelijk van de lengte van uw boot, het soort boot en de ligging van uw boot. Soms kunnen wij moeilijk bij een gezonken boot komen omdat er geen weg in de buurt is en onze kraanwagen niet in de buurt kan komen. Ook is het van belang of het een stalen boot betreft of een polyester boot. Dit vanwege het gewicht om de boot uit het water te takelen en af te voeren indien gewenst.

Ben ik verplicht een boot te hozen,lichten en bergen indien onder water?

Ja! Elke booteigenaar heeft verantwoordelijkheden omtrent de staat en onderhoud van uw boot. Dit kan worden afgedwongen door een gemeente of waterpolitie. Wanneer men uw boot heeft gevonden en uit onderzoek blijkt dat u de eigenaar bent wordt u direct gesommeerd hier wat aan te doen. Vaak worden booteigenaren opgespoord door luchtfoto’s en vignet codering. De rekening die u krijgt van een gemeente of milieupolitie is vele maken hoger dan een bergingsbedrijf.

Heeft u vragen of wilt u een prijsindicatie of meer informatie? Bel ons op: 085 – 30 35 871.