Gratis prijsopgave: 085 – 30 35 871 of vul het formulier in
Boete wegens milieudelict

Voorkom een hoge boete en laat uw gezonken boot zo snel mogelijk opruimen.

Als booteigenaar blijft u altijd verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud van uw schip. Als uw boot door omstandigheden half of helemaal onder water is komen te staan, is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk uit het water haalt, en laat afvoeren. U riskeert hiermee namelijk een flinke boete. Giftige stoffen, zoals motorolie, accuzuur en benzine gaan lekken en komen in het water terecht. Dit is erg schadelijk voor de natuur en dieren. Voorkom een milieudelict en schakel ons in voor het hozen en lichten van uw gezonken zeil-, motorboot, sloep of ark. 

Meer informatie? Bel ons: 085 – 30 35 871, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Voorkom een hoge boete en laat uw gezonken boot opruimen

Als uw gezonken boot een lange tijd onder water ligt, wordt dit gemeld bij de gemeente. In sommige gevallen ontvangt u eerst een waarschuwing door middel van een aanplakbiljet. U krijgt een bepaalde tijd voor het verwijderen van uw vaartuig. Haalt u uw boot niet uit het water? Dan kunt u een milieuboete thuis verwachten. Vervolgens wordt uw vaartuig afgevoerd door de gemeente. Hier hebben zij geen toestemming voor nodig. Uiteraard zult u de gemaakte kosten van het afvoeren moeten betalen. 

De rekening van de gemeente of milieupolitie is vele malen hoger dan de kosten van een bergingsbedrijf. Voorkom daarom een hoge rekening en laat ons uw gezonken schip hozen en lichten. 

Zo halen we uw gezonken vaartuig uit het water

Een gezonken boot is de nachtmerrie van iedere booteigenaar. Toch kan het u ook overkomen, bijvoorbeeld doordat het afdekzeil is weggewaaid of als het schip al een tijdje geen onderhoud meer heeft gehad. Wij zorgen ervoor dat uw sloep of zeilboot snel uit het water wordt gehaald. In de meeste gevallen zijn we al binnen enkele uren op locatie!

Op locatie doorlopen we de volgende stappen:

  • Hozen

Allereerst gebruiken wij onze waterpomp om het water uit de boot te halen.

  • Lichten

Vervolgens halen we het schip uit het water met onze kraan. 

  • Ophaaldienst

We bieden tevens transport naar een locatie naar keuze of nemen het voertuig mee naar onze slooplocatie

  • Afvoeren

Is uw schip erg beschadigd door het water? Of wilt u er gewoon graag vanaf? Dan voeren we deze af. In sommige gevallen kopen we het schip van u over of verrekenen we de waarde van de bruikbare onderdelen met de kosten van het hozen en lichten.
We kunnen uw gezonken vaartuig meteen afvoeren naar onze bootsloperij in Rijswijk. Bruikbare onderdelen worden hergebruikt en grondstoffen worden gerecycled.

Wat kost het?

Het is belangrijk om uw gezonken boot zo snel mogelijk op te laten ruimen door een professioneel bedrijf. Zo voorkomt u een boete wegens milieudelict, maar hoeveel kost het hozen en lichten? De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Lengte
  • Materiaal
  • Soort vaartuig
  • Ligging: moeilijk bereikbaar of niet

Een grove prijsindicatie voor het hozen en lichten van een gezonken boot is €100,- per strekkende meter. Voor een precieze prijsindicatie belt u naar 085 – 30 35 871.

Wilt u uw oude of gezonken boot laten afvoeren? Bel ons op 085 – 30 35 871 of vraag een vrijblijvende offerte aan.