Gratis prijsopgave: 085 – 30 35 871 of vul het formulier in
Gezonken Speedboot hozen en lichten in Den Haag

Gezonken Speedboot hozen en lichten in Den Haag

Afgelopen maandag een gezonken boot (speedboot merk Beekman ) met een lengte van 4 meter boven water getakeld.

Deze speedboot is gemaakt van polyester. De boot lag op zijn zijkant nog half in het water. Het touw was te kort vastgebonden aan de kade. Dit gaf een probleem bij laag water. Het waterpeil bleek een stuk gezakt te zijn en heeft de boot omlaag getrokken met een te strak vastgebonden touw. Met als resultaat een gezonken boot in centrum Den Haag.

Onze spoeddienst heeft deze boot met takels weer boven water gebracht en leeg gepompt. In 2,5 uur tijd was de boot leeg gehoosd en weer drijvend. Het hozen van deze gezonken speedboot deden wij met een  professionele waterpomp. De pomp is aangedreven met een Honda benzine motor. Dit is op locatie een voordeel omdat er vaak geen stroom aanwezig is.

De buitenboord motor bleek helaas ook onder water te hebben gelegen. De benzinetank lag los in de boot en dreef al bijna van de boot. Dit hebben wij direct als eerste verwijderd om grotere milieuverontreiniging te voorkomen. Dit soort klussen is het van belang dat de boot voorzichtig wordt getakeld zonder schade en de vloeistof lekkage zeer gering blijft.

Foto'sTerug